Konfirmanter - Kirkens nødhjelps fasteaksjon


Bli med på å gi livsviktig vann!

Vi skulle hatt inspirasjonssamling, med besøk fra Kirkens nødhjelp den 18. mars. 29. mars skulle det vært solidaritets-og samtalegudstjeneste i kirka. Og: Vi skulle ha en skikkelig innsamlingsdugnad tirsdag, 31. mars! Her er en liten erstatning - vi får prøve oss ut med nye metoder i en rar tid. Det er lurt å beregne ca en time til dette opplegget som kommer her. Og dere må gjøre det ferdig innen mandag den 30. mars siden innsamlingen slutter dagen etter.

 

Hei alle, flotte konfirmanter! Her er det en liten bolk med undervisning om hva Kirkens nødhjelps fasteaksjon er, hva vi samler inn penger til, og hvordan vi gjør dette :) Gå steg for steg i undervisningen, så får du informasjonen i riktig rekkefølge. Undervisningen er satt sammen av oss her i Nordlandet. Med mye god hjelp og inspirasjon fra Line-Merethe i Kirkelandet, og med materiale fra Kirkens nødhjelp. 

1. Se gjennom introfilmen her :)  

2Innsamlingsaksjonen 2020 har overskriften: GI ET LIV MED VANN!

https://www.kristiansund.menighet.no/portals/1/til%20bilde.jpg

Rent vann er noe av det viktigste vi trenger for å leve og for å holde oss friske. I Norge er vi så heldige at vi har konstant tilgang til rent vann. Det tenker vi gjerne lite på. Dersom det plutselig er behov for å skru av vannet noen timer i huset på grunn av noe som må ordnes i rørene, da kan vi plutselig komme på hvor viktig det er å ha tilgang på vann. Da har vi alle "plutselig" en trang for å drikke vann fordi vi er supertørste og kun vil ha vann, vi "må" ta en dusj eller vaske hus. Og hva med å vaske hender eller gå på do i disse timene vannet "vårt" er borte. Tenk litt på dette

3. Se for deg at du våkner i morgen, og når du skrur på vannet for å pusse tennene kommer det skittent vann ut av krana. Drikker du vannet risikerer du å bli syk, og du får heller ikke vasket deg på hendene. Dette er realiteten for mange mennesker i landene Kirkens Nødhjelp jobber i, og dersom coronaviruset inntreffer kan konsekvensene bli enorme. Derfor er midlene vi samler inn i fasteaksjonen i år viktigere enn noensinne, og du kan bidra!

Midlene fra fasteaksjonen brukes blant annet til å gi folk rent vann, fungerende toaletter og hygieneprodukter. Tenk hvis du skulle ha levd i 2 uker, med en halvlitersflaske med rent vann.

Hva ville du brukt dette til? Ville du ha drukket vannet på bildet under? 

.https://www.kristiansund.menighet.no/portals/1/Riktig%20til%20plakat%201.jpg

Dette er virkeligheten for veldig mange. Dette vannet brukes til å vaske seg selv i, vaske klær, brukes til matlaging og det drikkes av det.

 

Trykk her og se hovedfilmen for fasteaksjonen 2020

 

5. Trykk på denne filmen: Å være noe for andre


https://www.kristiansund.menighet.no/portals/1/camera.png

 

5. Klimaendringer, fattigdom, krig og konflikt er dessverre en sentral del av verdensbildet.

https://www.kristiansund.menighet.no/portals/1/klima.gif

Da er det godt å se at det nytter å hjelpe og at pengene som samles inn kommer frem.

Kirkens Nødhjelps arbeid med rent vann og hygiene redder liv hver eneste dag. Akkurat nå gjør menigheter over hele Norge seg klare til å forandre verden, et liv om gangen. Det gjør vi gjennom å samle inn penger til Kirkens Nødhjelps digitale fasteaksjon.

Vi ser at klimaendringene har alvorlige konsekvenser. Tørke og flom ødelegger livsgrunnlaget til folk og tvinger stadig flere på flukt. Folk mangler rent vann, blir syke og i verste fall dør. Kirkens Nødhjelps fasteaksjon handler i år om å gi rent vann og opplæring i hygiene til mennesker som kjenner på kroppen at klimaet forandrer seg.

Pengene fra Fasteaksjonen gjør det mulig å endre liv. Unge jenter trenger ikke lenger bruke flere timer daglig for å hente skittent vann fra vannkilder de deler med dyra. Folk holder seg friske, kan jobbe og gå på skolen. Klimaendringene sender mennesker på flukt, skaper mer fattigdom og prekær vannmangel. Pengene fra Fasteaksjonen bidrar til at Kirkens Nødhjelp kan gi mennesker over hele verden tilgang til rent og trygt vann, trygge toaletter og opplæring i hygiene. I en tid der influensaviruset korona sprer seg over stadig større områder av verden, har nettopp viktigheten av hygiene fått et fornyet fokus. For Kirkens Nødhjelp har hygiene alltid gått hånd i hånd med det å sikre folk rent vann. Og denne kombinasjonen redder liv. Hver eneste dag.

Bli med på å skrive under på underskriftskampanjen for Klimarettferdighet! Se her:

https://www.fasteaksjonen.no/rettferdighet-i-klimakrisens-tid/

 

6. Hva slags forskjell kan du gjøre med din innsamling?

https://www.kristiansund.menighet.no/portals/1/200%20kr_1.jpg

 

 

Dette kan du hjelpe til med, hvis du samler inn, eller bidrar med 200 kr:

 

https://www.kristiansund.menighet.no/portals/1/1_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.kristiansund.menighet.no/portals/1/400%20kr_1.jpg

 

 

Dette kan du hjelpe til med, hvis du samler inn, eller bidrar med 400 kr:

 

 

 

 

 

https://www.kristiansund.menighet.no/portals/1/1000%20kr_1.jpg

 

 

Dette kan du hjelpe til med, hvis du samler inn, eller bidrar med 1000 kr:

 

 

 

https://www.kristiansund.menighet.no/portals/1/3_1.jpg

7. Hvordan starter du opp din digitale innsamlingsaksjon?

Kampanjen er på sosiale medier fra 29 - 31 mars.

1. Du kan kopiere bildet under, og bruke på dine sosiale medier og dele så godt du kan. Kopier og legg ved denne teksten til bildet: 

Hei! I år er jeg konfirmant og vi i kirken skal redde liv sammen med Kirkens Nødhjelp. Men Korona gjør at jeg ikke kan gå med bøsse. Dette er min digitale bøsse. Vil du gi en gave for å være med på dette livsviktige arbeidet? For hver person jeg deler med, har jeg banket på en dør med min digitale bøsse. Kan du ikke gi, er det også veldig god hjelp at du bare deler denne videre!

Hvis du i tilegg legger den på Instagram, bruk disse # : #gietlivmedvann #kirkensnødhjelp #fasteaksjonen

2. Dersom du har facebook, kan du finne Nordlandet menighet sin side. Du finner igjen linken til fasteaksjonen der:  https://www.facebook.com/pg/nordlandetmenighet/posts/?ref=page_internal

Her kan du selv, og de hjemme gi penger, og dere kan dele innsamlingen videre. Kanskje vi må oppjustere målet på

10 000?

Vi oppfordrer deg til å utforde de voksne hjemme hos deg, til å dele på sine sosiale medier også! Hvis de er "råtasser" på facebook, kan du oppfordre dem til å gå inn på den samme linken som over, Eller oppfordre dem til å gi penger med Vipps eller sms.  Kanskje du også kan utfordre en besteforelder, fadder, nabo eller tante, ved å sende bildet til dem?

BILDE FOR INNSAMLINGSAKSJONEN TIL NEDLASTNING:

 

8. Spørsmål- og tilbakemeldingsark:

Her er et ark som inneholder spørsmål om denne undervisningen, og noe om hverdagen deres nå. Det er kun Lars-Ove som mottar disse svarene  Dette er ingen eksamensoppgave, men ønsker at dere svarer så godt dere kan på spørsmålene. TRYKK HER for å sende inn skjema.

TAKK FOR OPPMERKSOMHETEN - OG INNSATSEN DERE GJØR  VI ØNSKER DERE ALT GODT!

Ta kontakt om dere har spørsmål til dette!

Ønsker dere mer informasjon om fasteaksjonen? Gå inn på www.fasteaksjonen.no

 

Tilbake